Svetting

Svetting er viktig for kroppens temperaturregulering, men hos noen fungerer ikke denne reguleringen som den skal, og man svetter mye mer enn det som er normalt. Dette kalles hyperhidrose, og rammer 1-3% av befolkningen. 

Hyperhidrose kan være generalisert, dvs. at man svetter på store deler av kroppen, eller lokalisert til få områder. Svetter man generelt mye over hele kroppen (generalisert hyperhidrose) er ikke dette riktig behandling. Hyperhidrose kan skyldes sykdom, men vanligst er at det er en normalvariant. Tendens til hyperhidrose kan være arvelig. Svetteproblemet kan for enkelte være så stort at det forårsaker frustrasjon, går ut over selvbildet og er hemmende i ulike sosiale situasjoner. De som plages med denne tilstanden sliter ofte med sjenerende lukt og skjemmende flekker på klær. 

Mange er ikke klar over at det er mulig å gjøre noe med dette, men det er det! 

Injeksjonsbehandling er en svært effektiv og langvarig behandling mot overdreven svette (hyperhidrose). Den har en dokumentert og sikker effekt mot overdreven svette i armhulene. 

Man kan også behandle overdreven svette i håndflater og fotsåler. Behandlingen går ut på å blokkere nerveimpulser til svettekjertlene og hindrer at disse skiller ut svette. Behandlingen virker på injeksjonsområdet og ikke andre steder på kroppen. 

Behandling:

Selve behandlingen tar ca. 30 minutter. Det kan være du opplever litt svie eller ubehag i det medisinen injiseres inn under huden, men de fleste tolererer behandlingen fint. Behandlingen er uten alvorlige bivirkninger, men det kan være at det blir litt blåmerker i huden første uken. 

Man kan gjenoppta arbeid og andre gjøremål etter behandling. Virkningen inntrer etter 3-10 dager og varer i 6-12 mnd. En kan forvente 90 % reduksjon av svettingen etter behandling. Effekten på svettekjertlene er reversibel, derfor må behandlingen gjentas for å oppnå vedvarende effekt. Ved gjentatte behandlinger kan man oppleve at effekten holder lenger.