Led Lysterapi

LED lysbehandling er en ikke-invasiv fototerapi-behandling hvor man bruker lav-intensitet lys. Lyset har bestemte bølgelengder, 423nm-640nm, for å stimulere biologiske mekanismer på cellenivå. 

LED lys brukes ved klinikken etter de fleste behandlinger med kjemisk peel og mikroneedling for å berolige huden etter behandling, den kan også brukes som enkeltstående behandling. Her kan vi jobbe ut fra din hudtilstand både med regenerering av nye hudceller, antiinflammatorisk, beroligende, mot rødhet, akne, eksem med mer.

Behandling med LED lys 

LED lysbehandling er en fototerapi-behandling hvor man bruker lav-intensitet lys. Lyset har bestemte bølgelengder, fra 423nm til 640nm, for å stimulere biologiske mekanismer på cellenivå. 

NASA startet arbeidet med denne behandlingsformen og observerte positive resultater i bruk av LED lys terapi for sårtilheling. Innen estetisk medisin har man sett fordelene ved å benytte LED i behandling av eksem-tilstander, som psoriasis, samt rosacea, akne og generell hudforbedring. Man benytter ved de ulike indikasjonene forskjellige farger (infrarødt, rødt, blått, grønt og gult) avhengig av hva man skal behandle.  

LED Lysterapi bidrar til å: 

Stimulere produksjonen av ATP i mitokondriene. Når ATP produksjon øker blir det lettere for cellene å ta opp næringsstoffer og raskere bli kvitt avfallsstoffer. 

Øke blodtilførselen ved å stimulere dannelsen av nye blodkar. Dette gjør at cellene får mer oksygen og næringsstoffer og tilhelingsprosesser går følgelig raskere. Transport av avfallsstoffer vekk fra det skadede området akselereres 

Reversere prosessen med naturlig celledød; Etter en skade når cellen raskt en tilstand der celledød er uunngåelig. Ved LED lysbehandling umiddelbart etter skade kan denne prosessen reverseres. LED øker cellulær regenerasjon, altså nydannelse av friske celler og vil også styrke de ulike cellene, slik at de kan få tilbake normal funksjon 

Bidrar til å redusere irritasjon rundt nervevevet og kan dermed redusere smerte. Ved behandling får man en kraftig økning av endorfiner og serotonin, som gir en ytterligere smertelindring og beroligende effekt. 

Øker kollagenproduksjonen- proteinet som gir huden vår fylde og som er byggeklosser i reparasjon av skadet vev og utskiftning av gammelt vev. 

Forskning har vist at lymfekarenes diameter og flyten i lymfesystemet kan dobles ved LED lysbehandling. Diameteren på karene våre kan også øke. Dette betyr at ødem tømmes raskere og man minimerer hevelse. 

Behandlingen gir ingen ubehag eller nedetid og utføres på kun 15-30 minutter. 

Behandlingen kan gjøres alene eller i kombinasjon med andre teknikker, som kjemisk peel eller mikroneedling.