Kombinasjonsbehandling

Jeg er opptatt av et naturlig og helhetlig resultat og bruker kombinasjonsbehandlinger for å lage et skreddersydd behandlingsopplegg til hver enkelt pasient. Ved en konsultasjonstime hos meg vurderer jeg din hudtilstand,  og i fellesskap lager vi en plan for videre behandling.

Målet er en sunn og frisk hud som karaktiseres som myk, fuktig, fast, jevn hudfarge, motstandsdyktig og sykdomsfri. Stikkordene her er: Forebygging, reperasjon/hudforbedring og vedlikehold.

Forebygging:
Start tidlig med å forbygge. Det er viktig med et godt hjemmeprogram, dette kan spare deg for mye penger til å reparere senere i livet. Prioriter en god rens og solkrem. En rens fjerner makup rester og smuss som har lagt seg på huden i løpet av dagen, og 80-90 %  av hudens aldring er forårsaket av UV-stråler. Bruk sirkulerende håndbevegelser når du renser, dette øker blodsirkulasjonen som er med å opprette gløden i huden. Exfolier/peel 2-3 ganger i uken, dette fjerner døde hudceller som ikke fjernes med rens. Det finnes mekaniske/enzym og kjemiske peelinger. Velg en som er tilpasset din hud f.eks. en kjemisk peel til den som sliter med fet og oljete hud. Den vil være talgregulerende.

Velg en god ansiktskrem!
Vitamin A hjelper mot aldring, pigmentering og talgregulering.
Vitamin C hjelper med på å beskytte og styrke huden, gjerne mot sprengte blodkar, men går også på å bleke lette pigmenteringsproblemer. Vitamin E styrker og gir fukt og pleie til huden og hindrer tidlig aldringsprosess.
Det er viktig å velge produkter med gode ingredienser, men også et sunt kosthold, regelmessig trening og nok søvn vil være med på å påvike huden din positivt.

Reparasjon/hudforbedring:
I kombinasjon med behandlinger vil mange ha behov for å gå på medisinske hjemmeprodukter under behandlingstiden. Dette vil være med å forsterke effekten av profesjonell behandling i klinikken. F.eks age recue cream for de som skal bygge opp en aldrende hud med tørrhet, synlige rynker og linjer. Denne kremen innholder blant annet C-vit. og retinol (A-vit.) Jeg har også et spesialprodukt, Puriffier, for de som har problemer med acne, urenheter og  økt talgproduksjon. Denne kremen vil også være med å redusere synligheten av acnearr og strekkmerker.
For de som sliter med pigmentering er MeLine sine produkter det riktige valget. Dette er en svært aktiv kremserie som depigmenterer og og forhindrer utviklingen av flere pigmenflekker.

Kombinasjonsbehandlinger går videre ut på å kombinere behandlinger med kjemiske peelingermicroneedling med dermapenmesoterapi med evt. mesogun. Her settes igang flere tilhelingsprosesser med vekst faktorer, økt fibrin og kollagendannelse. (Les gjerne mer under de forskjellige behandlingene). Hvor mange behandlinger og hvilke, vil bli valgt ut fra din hudtilstand. De nye protokollene til Innoaesthetics, Eye Therapy  og Face Lift liquid, vil også bli foreslått til de som trenger dette som en del av behandlingen. Dette er den nye generasjonen av medisinske hudbehandlinger og det mest innovative som er på markedet i dag.

For de som er åpne for det, vil botox og fillers, f.eks skinnboster i noen tilfeller være med i en kombinasjonsbehandling. Dette kan være med på å gi det perfekte resultat. Jeg er svært opptatt av et naturlig utseende, og derfor er det viktig at dette blir satt riktig og i riktige mengder.

Vedlikehold:
Desverre finnes det ingen quick fix for en bedre hudtilstand og ingen ting varer evig. Aldringsprosessen fortsetter, men den kan forebygges og bremses ved kontinuerlig vedlikehold. Med dette mener jeg at de unge i dag kan med godt stell, god solbeskyttelse og forebyggende medisinske behandlinger (Dermapen, mesoterapi og kjemiskpeel ) unngå de store utgiftene til hudbehandlinger senere i livet. En hud som har vært gjennom en reparasjon/ kombinasjonsbehandling vil trenge vedlikehold noen ganger i året for å opprettholde resultatet og stoppe aldringsprossesen så godt det lar seg gjøre.

Husk at målet er hverken og se så mye yngre ut eller å være rynkefri, men å framstå med en sunn hud med glød og vitalitet, noe som gjør at en føler seg vel!

Hva koster det?
Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, som f.eks hvilket område som skal behandles og metode/behandling som benyttes. Du vil få opplyst eksakt pris for den type behandling du ønsker å få utført i løpet av din konsultasjon.

Behandling med LED-lys

LED lysbehandling, eller «Low-level led lysterapi», er en noninvasiv phototherapi-behandling hvor man bruker lav-intensitet lys. Lyset har bestemte bølgelengder, 423nm-640nm, for å stimulere biologiske mekanismer på cellenivå.
NASA startet arbeidet med denne behandlingsformen og observerte positive resultater i bruk av LED lys terapi for sårtilheling.

Innen estetisk og kosmetisk medisin, har man sett fordelene ved å benytte LED i behandling av eksemtilstander, som psoriasis, samt rosacea, akne og generell hudforbedring. Man benytter ved de ulike indikasjonene forskjellige farger (rødt, blått, grønt og gult lys) avhengig av hva man skal behandle.

Behandlingen gir ikke noe ubehag eller sosial nedetid og utføres kun på 10-20 minutter. Behandlingen kan gjøres ​alene eller i kombinasjon med andre teknikker, som peel eller mikroneedling.

Virkningsmekanisme:
Led Lysterapi bidrar til å stimulere produksjonen av ATP i mitokondriene. Mitokondrier har en viktig rolle i metabolismen ved å produsere adenosin og trifosfat (ATP). ATP benyttes som energikilde i de fleste prosesser i celler. Uten ATP  vil cellene slutte å fungere.  Dersom ATP produksjon øker så blir det lettere for cellene å ta opp næringsstoffer raskere og bli kvitt avfallsstoffer raskere. ATP gir energi til cellene. Gjennom LED-lys-behandling blir det mer energi til cellene, som igjen øker mengder av elektroner til elektrontransportkjeden  som gir økt produksjonen av ATP.

LED lysterapi øker blodtilførselen til området ved å stimulere dannelsen av nye blodkar. Dette gjør at cellene får mer oksygen og næringsstoffer og tilhelingsprosessen går følgelig raskere. Transport av avfallsstoffer vekk fra det skadede området akselereres også.

​LED lysbehandling reverserer prosessen med celledød; Etter en skade når cellen raskt en tilstand der celledød er uunngåelig. Hvis man behandler med LED lysbehandling umiddelbart etter at skaden har oppstått, kan denne prosessen reverseres gjennom økningen av ATP produksjon. 

Behandling med LED-lys

LED lys behandling bidrar til å redusere irritasjon rundt nervevevet, og kan dermed redusere smerte. Ved behandling får man en kraftig økning av endorfiner og serotonin, som gir en ytterligere systemisk smertelindring og beroligende effekt. ​LED lysbehandling øker kollagenproduksjonen; Kollagen er et protein som er viktig for reparasjon av skadet vev, og utskiftning av gammelt vev.

​Når huden utsettes for skader, som ved betennelser, sår og lignende, vil den som del av en normal prosess dø og brytes ned. Når en celle dør trenger kroppen nye celler for å erstatte de som er skadet eller døde. LED lysterapi øker cellulær regenerasjon, altså nydannelse av friske celler. ​LED lysbehandling vil også styrke de ulike cellene, slik at de kan få tilbake normal funksjon og lage nye blodårer, nervevev etc.

​LED lysbehandling forårsaker ikke cellevekst eller kreft – celler ”lades” for å gjenvinne sin normale funksjon.

LED lys terapi reduserer inflammasjon og bidrar til at cellen tar opp næringsstoffer og oksygen fra omkringliggende vev og blodkar. LED lysterapi lindrer iskemi. Ødem består i hovedsak av to deler: En del med væske som skal evakueres gjennom blod-systemet og proteinholdig komponent som skal evakueres gjennom lymfesystemet.

Forskning har vist at lymfekars diameter og flyten i lymfesystemet kan dobles ved LED lysbehandling. Venøse og arterielle diameter kan også øke. Dette betyr at begge komponenter av ødem kan tømmes raskt for å minimalisere hevelse.