Belkyra

Belkyra er det første godkjente legemiddelet for oppløsning av fettceller, behandling av fett under haken. Det inneholder virkestoffet deoksykolsyre som finnes naturlig i kroppen for nedbryting av fett. Den og er FDA- godkjent. Deoksykolsyre produseres naturlig i kroppen og hjelper til med fordøyelse av fett. I USA har medisinen vært godkjent i 2 år under navnet Kylbella.

Behandlingen passer utmerket til både kvinner og menn.

Under behandling
Før behandlingen settes det lokalbedøvelse i området som skal behandles.  Belkyra injiseres i underhudsfettet med en tynn nål under haken. Behandlingen tar ca. 15 minutter. Legemiddelet ødelegger fettcellens vegg, kroppen bryter ned restene som elimineres på naturlig måte. Kroppen aktiverer samtidig en liten inflammatorisk reaksjon som gjør at huden i det behandlede området strammer seg opp. Behandlingen er nesten smertefri pga lokalbedøvelsen. Området blir iset ned rett etter behandlingen.

Etter behandling
Første uken beskriver de fleste at de får en lett hevelse. En følelse av nummenhet/ømhet er ganske vanlig, samt mindre blåmerker. Man vil merke en tilhardning ved området i ca. en mnd. etter første behandling. Ved en vellykket behandling hovner området noe opp, det er et tegn på at middelet virker.

Hvor mange behandlinger trenger man
før oppnådd resultat?

Som regel trenger man 2 behandlinger, dersom depoet av fett er stort kan flere behandlinger være nødvendig. Det bør gå 4-6 uker mellom hver behandling. Sluttresultatet ser man etter 6- 8 uker. Effekten er permanent! Alle pasienter må komme til en konsultasjon før behandling.  Dette for å vurdere den hver enkelte. Dette er en behandling for moderat til alvorlig dobbelthake og som med alle behandlinger må pasienten  være en god kandidat for å få best mulig resultat.

Komplikasjoner:
– Blåmerker
– Hevelser
– Litt spreng, hardhet under haken

Alle komplikasjoner forsvinner etter noen uker. Dette er en trygg behandling.

Kontraindikasjoner:
– Gravid
– Infeksjoner i området